Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Μυγιάγγιχτοι κεντρώοι


Το Σάββατο έγινε συνάντηση του Συμβούλιου Νεολαίας Κύπρου που απαρτίζεται από νεανικές ΜΚΟ και κάμποσες «νεανικές» κομματικές οργανώσεις (δύο-τρεις για κάθε κόμμα). Στην ημερήσια διάταξη ήταν και η σύνδεση με το Συμβούλιο της πρώτης κυπριακής οργάνωσης για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, της Accept.

Η παρουσίαση της ομάδας ήταν, μάθαμε, κάπως... αθυρόστομη. Συμπτωματικά, αντιπρόσωποι συγκεκριμένου κομματικού χώρου στο προοδευτικό κέντρο χρειάστηκε την ώρα εκείνη να απαντήσουν το τηλέφωνό τους και να βγουν από την αίθουσα. Τυχαίο; Αργότερα τήρησαν ηχηρή αποχή από την ψηφοφορία για την είσοδο της Accept στο Συμβούλιο, μαζί με ορισμένους αντιπροσώπων άλλου (θεωρητικά) πιο προοδευτικού κομματικού χώρου. Τυχαίο;
Το πιο ενδιαφέρον; Σε έγγραφο που προτάθηκε σχετικά με τις σεξουαλικές διακρίσεις, γινόταν αναφορά στην ανάγκη για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (στην αρχή του εγγράφου) και στη νομική κατοχύρωση των σχέσεων μεταξύ ομόφυλων (προς το τέλος του εγγράφου).

Οι ίδιοι προοδευτικοί κεντρώοι πρότειναν τροποποίηση για τη διαπαιδαγώγηση και... αγνόησαν την πιο επίμαχη πρόνοια για τη νομική κατοχύρωση. Κάτι δεν συνάδει εδώ; Το πιθανότερο είναι να μην διάβασαν το έγγραφο μέχρι το τέλος...

-δημοσιεύτηκε στα παραπολιτικά του σημερινού Πολίτη

6 σχόλια:

iordanou είπε...

Ναι φιλε μου, ομως επειδη με το "κεντρωοι" πιανει πολλους το κολανι, επρεπε να πεις τζιαι πιο ηταν το μονο οργανωμενο πολιτικο συνολο που ηταν υπερ του γαμου ομοφυλων ζευγαριων

nekatomenos είπε...

Το "κεντρώοι" πιάννει μόνο τζείνους που ταύτισαν ούλλη την πολιτική τους ύπαρξη στην ψευδαίσθηση πως αποτελούν μετριαστική επιρροή μεταξύ δύο πόλων [ενώ αποτελούν το άκρο].

Πρόσεξε τον "άλλο (θεωρητικά) πιο προοδευτικό κομματικό χώρο" του οποίου "ορισμένοι" αντιπρόσωποι πήραν τη συγκεκριμένη στάση- κουρτισμένοι ίσως από τους "κεντρώους".

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, εμάς που εν ήμασταν τζιαμέ εν να μας πει κανένας ποιοι εν υπέρ τζαι ποιοι κατά;

nekatomenos είπε...

Το τελικό κείμενο για τις σεξουαλικές διακρίσεις υπάρχει δαμέ:
http://www.cyc.org.cy/site-uploads-cat-7-gr.php

Εξ όσων γνωρίζω, τις αποχές ετηρήσαν οι αντιπρόσωποι χώρων που πρόσκεινται στο ΔΗΚΟ και κάποιοι της ΕΔΕΚ αν και ίσως όχι όλοι.

Αν δεν κάνω λάθος όμως, οι ψήφοι υπέρ και κατά δεν είναι εμπιστευτικοί και κοιτάζω να δω τι μπορώ να μάθω.

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ ενδιαφέρον κείμενο… Θα ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρον αν ξέραμε όχι απλά ποιοι εκάμαν αλλαγές πάνω αλλά και ποιες ήταν… Κρίμα.

nekatomenos είπε...

Όπως βλέπεις και στην ανάρτηση, η αλλαγή έγινε στην παράγραφο 3, αν δεν κάνω λάθος, σχετικά με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.