Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Σέρζ Γκίνσμπουργκ για τις κοινωνικές δαπάνες

Δεν είμεθα οικονομολόγοι, για αυτό δεν μπορούμε να εκφέρουμε γνώμη για τον προϋπολογισμό τζαι τις δαπάνες που ο καθένας άλλα θωρεί.

Για αυτό θα περιοριστούμε στο γνωστό βίντεο όπου ο Σερζ Γκίνσμπουργκ αλληγορικά ξεδιπλώνει την ιστορία των νέων 1083 δημοσίων υπαλλήλων [αναπτήρας] τζαι των κοινωνικών δαπανών [les 500 francs] τζαι συνεχίζει: "Το ΔΗΚΟ ας έκαμμε ανάλυση, ενόμισα ήταν σοβαρό κόμμα".

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τέσσερα λεωφορεία με προσκυνητές έχουν επιστρέψει στον Πύργο Τηλλυρίας και το προσκύνημά τους στην εκκλησία του Αγίου Μάμαντος στα κατεχόμενα μάλλον θεωρείται άκυρο. Σήμερα νωρίς το πρωί προσκυνητές από διάφορα μέρη της Πάφου και κυρίως από το διαμέρισμα Πύργου Τηλλυρίας μαζεύτηκαν στην πλατεία του Πύργου για να μεταβούν για προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Μάμαντος.

Συνολικά θα επισκέπτονταν τον Αγιο Μάμα 650 προσκυνητές με 27 λεωφορεία.

Γύρω στις 06:50 ξεκίνησαν τα πρώτα δύο λεωφορεία, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανοίγματος των Οδοφραγμάτων Ανδρέας Καρός. Στα λεωφορεία αυτά επέβαιναν και λειτουργοί των ΜΜΕ.

Ολα πήγαν καλά μέχρι τη στιγμή που έφθασαν τα λεωφορεία στο πρώτο σημείο ελέγχου των κατεχομένων, όπου τα λεωφορεία αναγκάστηκαν να σταματήσουν.

Στα λεωφορεία εισήλθαν ένστολοι ''αστυνομικοί'' του ψευδοκράτους και ζήτησαν από όλους τους επιβαίνοντες να επιδείξουν τις ταυτότητές τους για έλεγχο.

Υστερα από τον έλεγχο, που διήρκεσε γύρω στη μιάμιση ώρα, οι ''αστυνομικοί'' κατέβασαν 11 άτομα από τα λεωφορεία.

Ο κ. Καρός, αφού συσκέφθηκε με τους επιβαίνοντες, αποφάσισε ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα λεωφορεία θα στρέφονταν πίσω.

Στη συνέχεια αναχώρησαν ακόμη δύο λεωφορεία για τα κατεχόμενα, οι επιβαίνοντες των οποίων δέχθηκαν παρόμοιο έλεγχο. Λίγο αργότερα, τα δύο λεωφορεία επέστρεψαν στον Πύργο.

Ο κ. Καρός δήλωσε ότι αυτό που έγινε σήμερα είναι απαράδεκτο και δεν ήταν αυτό που είχε συμφωνηθεί, δηλαδή να γίνει ένας υποτυπώδης έλεγχος με το μέτρημα των ατόμων που βρίσκονταν στα λεωφορεία.

Μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ εξέφρασαν λύπη και απαρέσκεια για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι προσκύνητες.

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάστε το επίπεδο του πιθηκοειδούς Aslan, όπως το επιδεικνύει στο ιστολόγιο του:

"χεστηκαμε για τους θρησκοληπτους!"
2 Σεπτέμβριος 2009 7:57 πμ


Έτσι αντιμετωπίζετε κι εσείς το θέμα απ'ότι φαίνεται από τις χλιαρές σας αντιδράσεις. Αν δεν εταιρκάζετε, δεν εσυμπεθερκάζετε!

Ανώνυμος είπε...

Ερωτήματα προκαλούν οι αναφορές του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ σε βόρεια Κύπρου και η δήλωση ότι στο Λίβανο υπάρχει ένα κράτος, πράγμα που δεν ισχύει στην Κύπρο, κατά την έκφρασή του. Οι δηλώσεις του Σύρου Προέδρου έγιναν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο Χριστόφια στη Δαμασκό τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, σε ερώτηση του ΡΙΚ προς τον Σύρο Πρόεδρο για το αν η Τουρκία πρέπει να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο, ακολουθώντας έτσι το παράδειγμα της Συρίας που απέσυρε τις δυνάμεις της από το Λίβανο το 2005, ο Μπάσαρ Αλ Άσαντ απάντησε επί λέξει:

«Δεν μπορώ να απαντήσω σε μια ερώτηση που αφορά την τ/κ ηγεσία. Όμως στις συνομιλίες που είχαμε σήμερα (σσ τη Δευτέρα) άκουσα από τον πρόεδρο Χριστόφια τις ελληνοκυπριακές θέσεις πάνω στο θέμα της "Βορείου Κύπρου" και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η επίλυση του προβλήματος θα πρέπει να επιτευχθεί μέσα από το διάλογο και τη διεθνή μεσολάβηση. Η Συρία επενέβη στο Λίβανο όταν της ζητήθηκε από την κυβέρνηση του Λιβάνου το 1976 και στο Λίβανο υπάρχει ένα κράτος. Η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική και οποιαδήποτε σύγκριση είναι λανθασμένη».

Στην ιστοσελίδα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Συρίας, SANA για να διαβάσετε την είδηση όπως την μετέδωσε το πρακτορείο.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας ικανοποιημένος που ο Πρόεδρος της Συρίας αντιλήφθηκε ότι ανέλαβε κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο και το έχει μετατρέψει σε κοινότητα χωρίς δικαίωμα λόγου, δήλωσε: "Πιστεύω ακράδαντα ότι αναζωογονούνται οι θερμές φιλικές και παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ της Συρίας και της Κύπρου".

Όταν του μεταβίβασαν κάποιοι δημοσιογράφοι ότι υπήρξαν αντιδράσεις στην Κύπρο για τις δηλώσεις του Προέδρου της Συρίας, και κάποιοι απεκάλεσαν την επίσκεψη του αποτυχημένη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Αν έγιναν τέτοιες αναφορές στη Λευκωσία, θεωρώ ότι είναι παράδοξο, δεν είναι καλόβολες. Έχω κάνει την αποτίμηση της επίσκεψης και ο κάθε Κύπριος έχει το δικό του κριτήριο και μπορεί να κρίνει από μόνος του".

Με την κατάντια μας γελούν οι Τούρκοι, αφού προβάλλουν τη δήλωση του Προέδρου της Συρίας οι τουρκικές εφημερίδες. Η Ακσάμ τη στεγάζει υπό τον τίτλο "Στον Χριστόφια σοκ δύο κρατών" και η Γιενί Σαφάκ γράφει: "Ο Χριστόφιας έμεινε με τη γλύκα...". Παρόμοια διάσταση δίδουν και οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες. Η Βατάν ισχυρίζεται ότι "ο Πρόεδρος της Συρίας εξαπέστειλε τον Δημήτρη Χριστόφια και τη συνοδεία του, αφού προηγουμένως τους τάισε φιστίκι Δαμασκού".

ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΑΛΙΑ ΑΞΙΟΟΠΡΕΠΕΙΑΣ;;;;

nekatomenos είπε...

"Syria had entered Lebanon upon a call from the Lebanese government in 1976, and in Lebanon there is one republic, and the situation is completely different and the comparison is incorrect."

1. Για αυτή τη δήλωση πράματι πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις.

2. Αυτή η αναφορά και η αναφορά του Πούτιν σε δύο χώρες δείχνει απλά οτι ο χρόνος εν μας βοηθά. Διεθνής νομιμότητα ξε-διεθνής νομιμότητα οι πραγματικότητες με τα χρόνια εδραιώνονται.

Αυτή είναι η απάντηση που έδωσα τζαι αλλού.

Όσο για το θέμα του προσκυνήματος, απαιτείτε να αλλάξω άποψη για το κυπριακό; Αν έγιναν λάθος χειρισμοί και αναποδιές νομίζω δεν χρειάζεται να ενταφιάσουμε τη λύση. Αναμένω να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να δω πώς θα αντίδρασει η κυβέρνηση τζαι επανάρχομαι.

Ανώνυμος είπε...

ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ ΣΤΟ FACEBOOK: "Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ". ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Υ.Γ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ LOGO ΤΟΥ GROUP.

nekatomenos είπε...

Πρόκειται για γκρουπ που ξεκίνησε όταν ο Παπαδόπουλος απέτυχε να διαπραγματευτεί το Σχέδιο Ανάν;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΓΚΡΟΥΠ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ. Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!

nekatomenos είπε...

...τζαι εγώ που ενόμισα πως εν οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ που την εφκάλαν στην παραλία στις ευρωεκλογές.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΜΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗ, ΠΟΥ ΕΣΙΩΠΗΣΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΡΕ ΝΕΚΑΤΩΜΕΝΕ;

nekatomenos είπε...

Εν υπάρχει φίλε ανώνυμε, Κυπραίος πρόεδρος που να μεν αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Κάτσε να μας φέρει ο Χριστόφκιας σε διεθνή απομόνοση τζαι θωρούμε.

Τι μας υπενθυμίζει η δήλωση Ασάντ; Οτι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχίσουν. Η κυβέρνηση είπε μέχρι που εν διαθετειμένη να δώκει τζαι δεν είδα πουθενά κάτι να με πείσει οτι διά παραπάνω από οτι επροσφέραν άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

Τέρμα πια στις αυταπάτες,
ή με τους ντιβέλοπερς,
ή με τους εργάτες!

Ανώνυμος είπε...

Διεθνής απομόνωση...Χμμ...εσύ είσαι ένας απ'αυτούς που ψήφισαν για Πρόεδρο με κριτήριο ποιος είναι πιο αρεστός στους ξένους! Όπως είπε και ο Κουφοντίνας: "Συγχαρητήρια σύντροφοι! Αλλά γιατί πανηγυρίζουν οι Άγγλοι κι οι Αμερικανοί";

nekatomenos είπε...

Τζαι τι με κόφτει τι είπε ο Κουφοντίνας, ΚΚΕες είμαι;

Πέρκει να ξέρεις τζαι τι εψήφισα τζαι γιατί;

Πάντως προτιμώ τα λάθη να γίνουνται στην προσπάθεια να λυθεί παρά στην προσπάθεια... να μεν λυθεί. Τζαι ας μεν είμαι Ακελικός [αν εθκιέβαζες την ανάρτηση πιο πάνω μπορεί να το επρόσεχες ;) ].

Ανώνυμος είπε...

Τρεις συμφωνίες κορυφής υπήρξαν...
1) Συμφωνία Μακαρίου - Ντενκτάς
2) Συμφωνία Κυπριανού - Ντενκτάς
3) Συμφωνία Παπαδόπουλου - Ταλάτ

Δυστυχώς αυτοί προσπάθησαν να λύσουν το κυπριακό και άφησαν έργο!

Ούτε ο Βασιλείου, ούτε ο Κληρίδης, ούτε ο Χριστόφιας

Ανώνυμος είπε...

Να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στον ευέλικτο, στον ευέλικτο.

Και η εγκατάλειψη της Συμφωνία της 8ης Ιουλίου και η εκπροσώπηση μας στις τεχνικές επιτροπές και στις ομάδες εργασίας από νενέκους, και η συμμετοχή σε αυτές εποίκων και το άνοιγμα του οδοφράγματος της Λήδρας χωρίς το ταυτόχρονο άνοιγμα του Λιμνίτη και την πλήρη αποστρατικοποίηση της περιοχής και ο συναιτερισμός και τα δύο κράτη της συμφωνίας της 23ης Μαϊου και το μνημόνιο με τη Μεγάλη Βρετανία και η αποτυχία του να πείσει στη Συρία και η απώλεια του μεγάλου μας συμμάχου της Ρωσίας και η υποβάθμιση του θεσμού που εκπροσωπεί σε έσχατο όριο και η προτιμήσεις που εκφράστηκαν δημόσια για τον αρχηγό του ψυδοκράτους και η ανέχεια στη συμπεριφορά του Μίλετ και η παραμονή 50.000 εποίκων και η "lisi apo tous kiprious gia tous kiprious" και η έναρξη των διαπραγματεύσεων χωρίς να παραχθεί έργο στις επιτροπές και χωρίς να ξεκαθαρίσει η βάση λύσης και η αδύναμη διαπραγματευτική του ομάδα και το "kalo klima" και η αθέτηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων που αφορούν το κυπριακό και το καθημρινό μας ξεβράκωμα με το θέμα του Λιμνίτη και η εξίσωση οργανωμένων εγκλημάτων του τουρκικού κράτους με εγκλήματα δικών μας φασισταριών και η συμφωνία για μη πολιτικοποίηση του θέματος των αγνοουμένων ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Άνευ,
Ως συνήθως είσαι και υπερτασικός και στερημένος του έρωτα. Να σε προσέχουν οι γιατροί που σε συντηρούν!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΚΕΛ ΝΑ ΜΕΤΑΞΕΛΙΧΤΕΙ ΣΕ ΔΙΖΩΝΙΚΟ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ!

Ανώνυμος είπε...

Να παραιτηθεί ο ευέλικτος οδοστρωτήρας άμεσα με βάση το άρθρο 44 του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, παράγραφος 1, εδάφιο δ, "Το λειτούργημα του Προέδρου ή του Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας παραμένει άνευ φορέως λόγω διαρκούς σωματικής ή διανοητικής ανικανότητος ή λόγω απουσίας μη προσωρινής καθιστώσης αδύνατον την ενεργόν εκπλήρωσιν των καθηκόντων αυτού."

Ανώνυμος είπε...

Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ στην εκπομπή Από Μέρα σε Μέρα του ΡΙΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 2009:

"Δεν φταίει η κυβέρνηση Χριστόφια για τα μικρά λάθη των τοπικών παραγόντων στο θέμα του Λιμνίτη".

Ακούτε Πυρκώτες; Εσείς φταίτε για τούτα ούλλα, σύμφωνα με την ευέλικτη κυβέρνηση του οδοστρωτήρα!