Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Ε είδαμεν το τζαι τούτο.

Και νεκρούς ανασταίνει τούτη η είδηση.

Αρκέφκει η είδηση στον Πολίτη, η οποία φαντάζομαι θα προήρθε που το ΚΥΠΕ:
Η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά τη συνεδρία της προσεχούς Πέμπτης, θα εκλέξει νέο Πρόεδρο του Σώματος μετά την κένωση της θέσης με την εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια στην προεδρία της Δημοκρατίας.
Ωραία ως δαμέ. Πάρακατω.
Το σενάριο αναμέτρησης των Μάριου Καρογιάν και Γιαννάκη Ομήρου για την Προεδρία της Βουλής, ολοένα και απομακρύνεται. Το σκηνικό αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά αύριο, οπόταν θα λάβει τελικές αποφάσεις η ΕΔΕΚ, αλλά και ο ΔΗΣΥ. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Γιαννάκης Ομήρου δεν αναμένεται να διασταυρώσει τα ξίφη του με τον Μάριο Καρογιάν, ο οποίος εκτός από την στήριξη του ΑΚΕΛ, είναι πιθανόν να εξασφαλίσει και την στήριξη του Ευρωπαϊκού Κόμματος.
Ευτυχώς. Τούτο έλειψε να υποστούμε την δυναμικότητα τζαι την ατshακκοσύνη του Γιαννάκη Ομήρου στην Προεδρία της Βουλής.

Ακόμα πιο πάρακατω, τζαι προς το τέλος:
Της Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης καθώς, οι πρεσβύτεροι βουλευτές δεν θα προεδρεύσουν γιατί ο μεν Χρίστος Πουργουρίδης θα απουσιάζει στο εξωτερικό και η δε Ντίνα Ακκελίδου θα προεδρεύει της Δημοκρατίας.
Χώστε τα πρακτικά της βουλής. Γλήορα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Νίκος Χιδίρογλου
Εκδόσεις Ερωδιός (τηλ. 0030 2310 282782)
Θεσσαλονίκη


Δελτίο Τύπου

Ελλάδα, σωτήριο έτος 2020 μ. Χ. Η επικράτηση μιας κάστας πολιτικών που πρεσβεύουν ένα κράμα νεοφιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών ιδεοληψιών, έχει αλλάξει ριζικά το πολιτικό τοπίο. Η πολιτισμική ομογενοποίηση λυγίζει τις αντιστάσεις του μέσου πολίτη, οδηγώντας τον στην αδράνεια. Η χαλάρωση των ηθών και η εφαρμογή των θετικών διακρίσεων, οδηγούν στην απόλυτη φιλελευθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων και φέρνουν την ελληνική κοινωνία στο χείλος του γκρεμού. Η πολυπολιτισμική κοινωνία, δείχνει να λυγίζει κάτω από το βάρος των ανομιών της και των αφύσικων και ανήθικων συμβάσεών της. Όμως, κάποιοι υπολόγιζαν χωρίς τη νεολαία, που ξεσηκώνεται, αντιδρώντας στο γκρέμισμα των εκκλησιών και στην εξάλειψη κάθε τι του ελληνικού. Οι παλιοί τρόποι κερδίζουν οπαδούς και ο λαϊκός αυθορμητισμός επιστρέφει και ξεσπά, απειλώντας ως ασταμάτητος χείμαρρος το σύστημα, που κλυδωνίζεται. Την ίδια ώρα, ο πολιτικός ριζοσπαστισμός εξαπλώνεται και κερδίζει τις καρδιές και την ψυχή των νέων, των απόκληρων και των περιθωριοποιημένων, αλλά και όσων αδυνατούν να συμβιβαστούν με την κοινωνική εξαχρείωση και αναζητούν όραμα και ελπίδα. Ο ήρωάς μας, έχοντας βρεθεί από το ζενίθ στο ναδίρ, δεν έχει πλέον τίποτε να χάσει. Από πετυχημένος επαγγελματίας και ομοτράπεζος του συστήματος, καταλήγει δραπέτης και άστεγος, ζώντας προσωρινά μια άσκοπη καθημερινότητα. Όμως, ξυπνάει από το λήθαργο, μαζεύει τα κομμάτια του και οργανώνεται στις γραμμές της «Μάχης», πολεμώντας για την Ελευθερία και γράφοντας το προσωπικό του έπος.

kyriakos είπε...

KATAVA8OS O LOGOS PU DEN XONEYETE THN NTINA EINAI EPIDI EISTE MISOGYNES.. ATE PARADEXTITE TO NA TELIONOYME..

DAME OI ALLOI AFHKAN MAS XORIS NERO
KAI DEN LEME TIPOTE..
MONO THN NTINA A8IMOUMASTE..