Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

5-11-10

Μαύρη μέρα δεν είναι όταν «χάνουμε» σε μια σύγκρουση. Μαύρη μέρα είναι όταν φτάνουμε σε μια σύγκρουση. Έτσι χάσαμε την Παρασκευή. Όμως για κάθε ένα άτομο που κατάλαβε τα αυτονόητα, δηλαδή ότι όσο μετριοπαθείς και να είναι οι προθέσεις κάποιων από τους «πατριώτες», στην καρδιά των ομάδων αυτών μόνο φόβος, ρατσισμός, ανοησία και ένα χέρι με λοστό υπάρχει, για κάθε ένα άτομο που το κατάλαβε αυτό, σημειώσαμε μια μικρή νίκη.

«Εγώ δεν είμαι ρατσίστρια, αλλά η κυβέρνηση θα μας κάμει»

Αυτό ήταν το πρώτο που είχε να πει μια ακροάτρια στο τέλος της χθεσινής πρωινής εκπομπής του Καναλιού 6. Και φυσικά, ο κ. Μιχάλης, που δεν αφήνει κουβέντα να ππέσει χωρίς να απαντήσει έδωσε τη σωστή απάντηση: Δεν υπάρχουν αλλά- αν δεν είσαι ρατσιστής, αυτό είναι στάση ζωής και δεν μπορεί να το αλλάξει καμιά κυβέρνηση.

Για αυτό και πέρα από την άμεση ευθύνη για τα επεισόδια της Παρασκευής (κάναμε καλά να ανακόψουμε την ρατσιστική πορεία; θα έπρεπε ίσως να την αφήναμε μετά από λίγο να περάσει γιουχαΐζοντας τους- όπως αναπόφευκτα έγινε; θα μπορούσε η αστυνομία να είχε κινητοποιήσει περισσότερους; μήπως η αστυνομία ουσιαστικά τους προστάτευσε αφού ούτε ένας από αυτούς δεν συνελήφθη; δεν έπρεπε να αντιληφθεί ο Δήμος Λάρνακας τους κίνδυνους;) πρέπει να θυμόμαστε ότι πίσω από την σωστή στην ουσία της θέση πως το κράτος πρέπει να αποκτήσει σωστή μεταναστευτική πολιτική βρίσκονταν πλακάτ με ανοησίες του τύπου «τους στέλνει η Τουρκία», «σε λίγα χρόνια θα είσαι μειονότητα», πορωμένοι που έφτασαν στις Φοινικούδες με μαχαίρια και φωτοβολίδες και έβριζαν και προκαλούσαν ελπίζοντας να γίνουν αυτά που έγιναν.

«Κουλία, ντροπή, μαζί με τους Ναζί»

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να τονιστεί μετά τα επεισόδια στις Φοινικούες είναι η συμμετοχή στην πορεία του Ζαχαρία Κουλία αλλά και δημοτικού συμβούλου της Λάρνακας.

Ο Ζαχαρίας Κουλίας εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Ίσως να είχε μια στιγμή αυτοκριτικής, αλλά πολύ αμφιβάλω. Την επόμενη όχι μόνο διατήρησε τα ίδια τσιτάτα, αλλά χωρίς ντροπή επανέλαβε, ξανά, το γνωστό πλέον ως ψέμα για τα «μεγάλα επιδόματα» σε μετανάστες. Όταν ένας βουλευτής λέει ψέματα εν γνώση του, τότε ήρθε η ώρα να ζητήσουμε την παραίτηση του.
Ο δημοτικός σύμβουλος με ευκολία έβριζε τον επικεφαλής της ΚΙΣΑ και μετά το τέλος των επεισοδίων, έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό Λάρνακας, διατράνωνε πως «δεν είχατε ούτε έναν Σκαλιώτη μαζί σας» και πως η ΚΙΣΑ «μαζεύκει κοπελλούθκια» από άλλες πόλεις για να προκαλέσουν ζημιές (βγάζοντας και υπόνοιες ρατσισμού μεταξύ πόλεων δηλαδή). Αν γίνει γνωστό και διασταυρωθεί το όνομα του, τότε δεν θα έπρεπε άμεσα να παραιτηθεί;

Δηλαδή: Κακές, ανοήτες προθέσεις, ψηφοθηρικές αντιδράσεις.

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής Τάσος Μητσόπουλος ο οποίος κατάγεται από τη Λάρνακα έσπευσε μετά τα επεισόδια στον αστυνομικό σταθμό (καλώς), όπου σοκαρισμένος ψέλλισε κοινοτυπίες για το «ξένο αυτό φαινόμενο» (κακώς).

Δηλαδή: Καλές προθέσεις. Αδύναμες bayramdan sonra αντιδράσεις.

Κι αυτό το πλέγμα, κακοπροαίρετων, θρασύτατων ψευτών και καλοπροαίρετων, αδύναμων αντιδράσεων συνοψίζει από που αρχίζουμε. Τους ακραίους που αποφάσισαν να επιτεθούν με φωτοβολίδες, άτομα όπως ο κ. Κουλίας και ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος, αλλά και το άνευρο κοινωνικό σύνολό μας, τους ανέχονται λόγω ψήφων, ατολμίας και υφέρποντος ρατσισμού. Και μιλάμε για εκλελεγμένους αξιωματούχους. Το σύνθημα «Κουλία, ντροπή, μαζί με τους Ναζί» μπορεί να υπερβάλει στην απόδοση αρκετής συνοχής μεταξύ ρατσιστών ώστε να τους αποκαλεί «Ναζί», όμως δεν υπερβάλει καθόλου στην ντροπή που θα έπρεπε να προκαλεί.

Τα γεγονότα τα έχουμε πει, ξανά και ξανά. Πέρα από το μπλοκάρισμα της πορείας, οι απέναντι είχαν τα μαχαίρια, οι απέναντι φώναζαν «Έξω οι ξένοι από την Κύπρο», οι απέναντι χρησιμοποιούσαν το «τούρκος» για βρισιά και είχαν πολλά να πουν για τον «σιήστο που μας ξημπάρρωσε».



Να τη θυμάστε την 5η Νοεμβρίου.

«Έπρεπε να το δω. Δεν είχε μείνει σχεδόν τίποτα. Όμως ενώ στεκόμουνα εκεί, στη μέση των ερειπίων, ένιωσα ξαφνικά πως όλα συνδέονταν. Και μπορούσα να δω όλα όσα είχαν συμβεί και όλα όσα θα συνέβαιναν. Και όλα συνδέονταν».
V for Vendetta»

11 σχόλια:

epanastatis είπε...

μαλλιστα το τουρκογενες ακελ και οι μπλογκερ του τωρα εχρισαν τον λαο ναζι επειδη θελει δουλεια και ζητα να τηρηθει ο νομος.αραγε η αστυνομια ποτε θα συλλαβει τα μελη της κισα που φροντιζουν να παραμενουν παρανομα στο εδαφος μας οι λαθρομεταναστες?ποτε θα συλληφθει ο χριστοφιας που τους φερνει μεσω των κυκλωματων?ποτε θα παει μεσα ο συλικιωτης ο οποιος μα μαζικα τηλεφωνηματα δινει ασυλα σε χιλιαδες αλλοδαπου με στοχο την αλλαγη του δημογραφικου και στις ελευθερες περιοχες?

Ανώνυμος είπε...

Σε μια δημοκρατία αυτοί που έχουν άδεια να κάνουνε μια προκαθορισμένη και απ'τον Δήμο Λάρνακος εγκεκριμένη πορεία έχουν το δικαίωμα να την κάνουν.

Ασχέτως για ποιούς λόγους την κάνουν. Αν οι λόγοι τους δεν είναι σωστοί τότε ο κόσμος αποφασίζει. Κανείς δεν μπορεί να τους επιβάλει οτιδήποτε ή να τους φιμώσει.

Άρα είναι αναμενόμενο ότι μιά ομάδα Ισλαμοφασιστών αλλοδαπών από την Μέση ανατολή θα σμίξουνε με τους ανθελληνικούς φασίστες εξ της αριστεράς για να σταματήσουν την πορεία.

Φυσικά και μερικά άτομα εκ της πορείας ήταν και είναι δεξιοί φασίστες. Οι απαιτήσεις τους για να φύγουν όλοι οι μετανάστες είναι παράλογες. Οι εγκληματικές πράξεις και των δύο ομάδων πρέπει να τιμωρηθούν.

Παράλογες είναι όμως και η στάση της ΚΙΣΑ που υποστηρίζει παράνομους μετανάστες αλλά και η νοοτροπία των ακροαριστερών υποστηρικτών τους που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν "λαθραίοι".

Πέρα του 90% του Κυπριακού λαού ανέπτυξε τον τελευταίο καιρό αρνητική άποψη για τους μετανάστες καθώς βλέπει ένα κύμμα παράνομων μεταναστών να εισρέει στην Κύπρο ανεξέλεκτα.

Η κυβέρνηση στρουθοκαμηλίζει και αφού είναι προσκολλημένη σε μια χρεοκοπημένη ιδεολογία λαμβάνει ακραίες θέσεις και εγκρίνει μαζικά αιτήσεις ασύλου, δωρίζει χοντρά επιδόματα και κάνει επίθεση καθημερινά εναντίον του κάθετι Ελληνικού.

Αλλά επειδή δεν ζούμε σε μια σοσιαλιστική χώρα ο κόσμος ακόμη έχει την ευχέρεια να κρίνει και να αποφασίζει από μόνος του.

Ο λαός απαιτεί δραστική μείωση της παράνομης τουλάχιστον μετανάστευσης. Φυσικά το ΑΚΕΛ έχει ξεχάσει τον λαό που το έβαλε στην εξουσία επειδή έχει ξεχάσει ότι ακόμη ζούμε σε μια δημοκρατία.

Το τραγικό είναι το πόσο κοντόφθαλμοι είναι οι αριστεροί φασίστες. Ενώ η κώλος της Ευρώπης καίγεται γιατί επέτρεψε την μαζική μετανάστευση βαθύτατα θρησκευόμενων Αράβων οι οποίοι αρνούνται να ενταχθούν στην κοινωνία και είναι πέρα για πέρα φανατισμένοι εναντίον των ευρωπαϊκών αξιών, οι ΑΚΕΛικοί δήθεν άθεοι και κοσμικοί προδώνουν τις Μαρξιστικές και Λενινιστικές αξίες τους και αγκαλιάζουνε τους παράνομους αλλοδαπους εκ Μέσης Ανατολής επειδή πιστεύουν ότι διαφορετικά θα προσβάλουν τους Τ/Κ. Εφόσο γνωρίζω από προσωπική εμπειρία οι πλείστοι Τ/Κ είναι άθεοι ή μετριοπαθείς μουσουλμάνοι. Ελάχιστες Τ/Κ φοράνε μαντίλα.

Κάποια μέρα όμως όταν αυτοί οι λαθρομετανάστες ποσώσουν ικανοποιητικούς αριθμούς και απαιτούν δικαιώματα και Σαρία όπως κάνανε σε πολλές άλλες χώρες οι πρώτοι στους οποίους θα καρφώσουνε το μαχαίρι είναι οι κομμουνιστές. Να το θυμάστε αυτό.

Τέλος πέρα των εγκληματικών ευθυνών, σοβαρές ευθύνες για τα επεισόδια έχει ο Δήμος Λάρνακας που άφησε τις 2 εκδηλώσεις να γίνουν την ίδια μέρα και ευθύνες έχει η ΚΙΣΑ που άλλαξε την τοποθεσία της εκδήλωσης της. Ο λόγος φυσικά είναι πασίγνωστος. Θέλατε τα επεισόδια για την προπαγάνδα τους.

Ο κόσμος όμως το έχει καταλάβει γιατί όλα τα κανάλια δεν είναι το ΡΙΚ ή το CNC plus. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι δεν μπορεί να στραφεί προς το ΑΚΕΛ για βοήθεια όσον αφορά το θέμα της μετανάστευσης και έχει καταλάβει ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται περισσότερο για τα μέλη της, τους Τ/Κ και τους παράνομους αλλοδαπούς παρά για τους Ε/Κ πολίτες αυτής της χώρας.

Άντε γεια.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, μήπως μόλις τώρα ανακυρήξατε πόλεμο/βεντέτα εναντίον όλης σχεδόν της Κυπριακής κοινωνίας που θέλει εδώ και τώρα έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης και μαζικές απελάσεις παράνομων μεταναστών;!

Τόσο κακό είναι που θέλουμε να τηρηθούν οι νόμοι; Σοβαρολογήτε;

Τελικά όντως υπάρχουν δύο τύπου φασίστες. Οι κομμουνιστές και οι ναζιστές! Σαν δεν ντρέπεστε!

ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ είπε...

Το ΚΕΑ τζιαι το ΕΛΑΜ προσπαθουν να φορησουν την δειλια της κυβερνησης να αντιμετωπιση την λαθρομεταναστευση σαν οι λυκοι τον προβια. Στα βιτεο φαινουνται οι οπαδοι του ΚΕΑ να φωναζουν ππουστιηες πουστιηες. Εννεν με την παρανομη μεταναστευση που τα εχουν αλλα με ουλλους τζιαι με ουλλα. Δηλητηριαζουν την κυπρο με το μισος τους. Ο κοσμος εν πρεπει να παρασυρετε που λλοου τους. Εννεν τουτες οι οργανωσεις το καταλληλο οχημα να συζητουμε θεματα οπως την λαθρομεταναστευση. Τουτοι εν ανθρωποι που πρεπει να απομονωθουν τζιαι να περιοριστη η δυνατοτητα τους να βλαψουν την Κυπρο.

Βαση των εμπειριων του παρελθοντος οι οργανωσεις τουτες εν κινδυνος-θανατος για την Κυπρο τζιαι για τους Κυπραιους. Πρεπει να αντιμετωπιστουν με τον πιο σκληρο τζιαι αμειλικτο τροπο που επιτρεπει ο νομος.

the Idiot Mouflon είπε...

Μπανανόφλουδα αγαπητέ...

Ανώνυμος είπε...

Μονόλογος ενός Ευρωπαίου:
"Α, κοίτα πώς τσακώνονται εκεί κάτω! Σίγουρα τζιαμαί ενεν καλό μέρος για τους Τουρκοκυπρίους. Οπότε ας αναγνωρίσουμε τα κατεχόμενα ως ξεχωριστό κράτος. Μια που 'ναι και φτηνά, ας κάμουμε τα εμπόριά μας τζιαμαί. Τζαι άηκε τους Ελληνοκύπριους να παουρίζουν μανιχοί τους."

Ποιοι εν οι προδότες δαμαί; Οι "πατριώτες", ενεν;

nekatomenos είπε...

Πολλή ανωνυμία έππεσε. Αναμενόμενο άλλωστε. Όπως είδα και στις δύο πλευρές, αλλά κυρίως σε τζείνη που εξισώνει τούρκους, ξένους, κοινοτικούς, μη κοινοτικούς, μουσουλμάνους, βουδιστές τζαι ππούστηες τζαι σύρνει τους σε ένα καζάνι, η ανωνυμία του πλήθους βοηθά στο να πει κανείς οτιδήποτε.

Απαντώντας συνοπτικά:
@επαναστάτη
-Δεν έχω καμία σχέση με το ΑΚΕΛ. Απεχθάνομαι την οπισθοδρόμηση που πρεσβεύει τζαι δεν ξέρω με μια λογική είμαι μπλόγκερ του "τουρκογενούς" ΑΚΕΛ [για εξήγα μου το τούτο]
-Υπάρχουν αποδείξεις για τούτα τα μαζικά άσυλα; Γιατί εγώ ξέρω ακριβώς το αντίθετο. Μάλιστα, εξ όσον γνωρίζω, οι αιτήσεις τώρα διεκπεραιώνονται πιο γλήρορα τζαι όσοι δεν δικαιούνται ασύλου φέφκουν. Ότι χρειάζεται πιο συγκροτημένη πολιτική για το θέμα χρειάζεται. Για τα υπόλοιπα υπάρχει κάποιο δημοσίευμα που τα αποκαλύπτει;

@ανώνυμε κλώνε1
Θα απευθυνθώ στο μόνο ουσιαστικό πράμα που λαλείς [γιατί τα υπόλοιπα αφορούν το ΑΚΕΛ το οποίο δεν ξέρω πώς μου εκοτσαρίστηκε]: Κανείς δεν μπορεί να φιμώσει κανέναν. Συμφωνώ, και για αυτό εκφράζω αμφιβολίες για το μπλοκάρισμα της πορείας. Όμως, αν για τους λόγους τους ο κόσμος αποφασίζει, για το ότι οπλοφορούσαν και επιτέθηκαν σε κόσμο αποφασίζει ο νόμος. Και μπορώ νηφάλια να πω ότι μόνο μια πλευρά μαχαίρωσε και μόνο μια έφερε φωτοβολίδες.

@ανώνυμε κλώνε2:
Eγώ δεν κύρηξα κανέναν πόλεμο. Πρόκειται για μια ατάκα από αυτό το βιβλίο http://en.wikipedia.org/wiki/V_for_Vendetta το οποίο έχει μια παράξενη σύμπτωση στο ότι σχετίζεται με μια επέτειο 5ης Νοεμβρίου. Από εκεί και πέρα καμία σχέση, εκτός από την παράθεση που εκφράζει απόλυτα αυτό που ένιωσα μετά το χάος της Παρασκευής: ότι οι ακρότητες δύο πλευρών δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, και ότι ο τρόπος που μεταχειρίζεται η αστυνομία και η πολιτεία τους ακραίους εκείνης της πορείας δεν είναι άσχετο με τη γενικότερη αθλιότητά τους.
Ξαναδιάβασε τι έγραψα. Δεν βλέπω που βλέπεις ότι είμαι αντίθετος στον έλεγο της μετανάστευσης. Ούτε τι σου δίνει την εντύπωση πως αντιπροσωπεύω κάποιον πέρα από τον εαυτό μου. Και τι σημαίνει κομμουνιστής για σένα; Γιατί σίγουρα δεν είμαι.

@Κυπρολέων
Εκάλυψες με πιο συγκεκριμένα και απόλυτα με το «Εννεν τουτες οι οργανωσεις το καταλληλο οχημα να συζητουμε θεματα οπως την λαθρομεταναστευση. Τουτοι εν ανθρωποι που πρεπει να απομονωθουν τζιαι να περιοριστη η δυνατοτητα τους να βλαψουν την Κυπρο».

@Αγρινό
Ίντα; Ποιός την επάτησε;

@Ευρωπαίε ανώνυμε
Ελπίζω να μέννεν τόσο αμπάλατοι οι Ευρωπαίοι. Αν φκάλουμε ένα τέθκοιο κόμμα στην Βουλή τότε... ίσως [άσχετο πως με το ΕΥΡΩΚΟ εκοντέψαμε]

the Idiot Mouflon είπε...

Όλοι, ομαδικώς...

Aceras Anthropophorum είπε...

έφκηκα γυρόν τα μπλόγκς που θκιαβάζω να πω τα κάλαντα. Άτε καλή χρονιά, τζιαι μεν συχχίζεσαι πολλά. Ο φασισμός μόνον άμαν γινεί εξουσία εν επικίνδυνος. 5 με 10 % φασίστες έχει παντού.

epanastatis είπε...

μανα μου εν ξερετε για το εγκλημα ζει στην κυπρο?επειδη το ακελ το διαχειριζεται.το ακελ ποθεν εσιει χρημα?φερνει αλλοδαπους με ανταλλαγμα τις οικονομιες τους.εχει μαστροπους που εκπορνευουν κινεζες κλπ.αμαν συλλαβουν εμπορο ναρκωτικων τζε εν αλλοδαπος δηλαδη ακελικος εκ τουρκιας η κινεζος ρωσσος η αραπης αφηνουν τον.οταν μας κλεφκουν οι ξενοι λενε οτι ειμαστε ψευτες γιατι ειμαστε εθνικιστες ολοι και ναζιστες.οταν τους γαμησουν την κορη πεντε αφγανοι θα πουν της κορης τους γιατι φωναζεις αγαπη μου?πρεπει να στηριζουμε τους ξενους .δεν ειμαστε διεθνιστες?δεν φερνουμε κωλοξενους για να σκοτωνουν τους δικους μας τζε να πιανομεν ψηφους?πως θα δουλεψει ο μιλτης μετα τζε το λαικο?

the Idiot Mouflon είπε...

ΟΥΤΟΠΟΣ

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ

ΨΗΦΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ