Τρίτη 5 Ιουνίου 2007

Τζείνη η σελίδα πώς πάει; [2]

Τώρα άμα σας πω ότι η ιστοσελίδα του ΡΙΚ ανανεώθηκε επιτέλους; Και ότι βελτιώθηκε απίστευτα; Θα μου πείτε να ελέγχω πρώτα πριν παραπονεθώ για κάποια κατάσταση μπας και βελτιωθεί;

Μάλιστα η ιστοσελίδα δεν είναι πλέον απλώς ιστοσελίδα αλλά ιστότοπος [που νομίζω είναι η σωστή μετάφραση του web place]. Μάλλον για αυτό οι σελίδες για το ράδιο εν τέλλεια διαφορετικές που τζείνες για την τηλεόραση. Είναι ίσως παράξενη επιλογή [συνήθισα την ΕΡΤ και το BBC όπου οι σελίδες είναι περίπου ομοιόμορφες] και σηκώνει βελτίωση. Για παράδειγμα πρέπει το ΡΙΚ να αποφασίσει αν οι σελίδες θα είναι στα Ελληνικά, στα Αγγλικά, ή αν θα υπάρχουν ξεχωριστές εκδοχές της κάθε σελίδας. Ακόμα βλέπω πως οι ίδιες οι σελίδες, πέρα από την μορφή τους, είναι υπό κατασκευή. Οι νέες σελίδες όμως κάμμουν τη δουλειά τους τζαι μάλιστα πολλά καλύτερα που την προηγούμενη κατάσταση.

Από τη μια η σελίδα του ΡΙΚ τζαι που την άλλη οι σελίδες της Κυβέρνησης, φαίνεται αρχίσαμε να ανακαλύπτουμε το διαδίκτυο και επισήμως. Άμα υπολογίσουμε και τις ανεξάρτητες προσπάθειες και δουλειές που εμφανίζονται όπως το Access Art και το φάλιες.org [του οποίου η πρώτη μορφή έγινε απλώς αρχείο αλλά ακόμα επιβιώνει κάπως στο Wordpress].

Χάτες. Το επόμενο βήμα; Να ανακαλύψουν οι σελίδες της Κυβέρνησης τα Τούρτζικα. Τα οποία, αν θυμάστε, είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας [στο Άρθρο 3].

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.parliament.cy/parliamentgr/home.htm

Αγρινό Ηλίθιο

Χαβ Φαν

Ανώνυμος είπε...

Τα τουρκικά δεν είναι απλά επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας, είναι η μόνη μαζί με τα ελληνικά..Άρα βρίσκω άτοπο ή και άκαιρο την εισαγωγή αγγλικών στη σελίδα πριν την εισαγωγή τουρκικών...(Τα αγγλικά ΔΕΝ είναι επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας)

Ανώνυμος είπε...

Εν που σε θκιαβάζουν τζαι σάζουν τα φίλε μου!! Μεν φανταστείς πως οι ίδιοι είχαν πάρει πρέφα πόσο πίσω ήταν πριν τους το αναφέρεις. Τώρα να δεις που εννά προσθέσουν και τα τουρκικά. Σε κανένα μήνα εννά κάμεις κι άλλο ποστ αναφέροντας μας το. :)

Ανώνυμος είπε...

oti gai na kamoun pale i selida xalia eni! ma inta katastasti en toutoi?
ate na men arkepso me to panepistimio kiprou!